Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ξύλινα καλοκαιρινά βραχιόλια με χρωματιστή κλωστή

   Τώρα το καλοκαίρι, τα βραχιόλια επιβάλλονται! Αν έχουν και έντονα χρώματα ακόμη καλύτερα, καθώς αναδεικνύουν το μαύρισμά μας και ταιριάζουν άψογα με τα καλοκαιρινά μας ρούχα, πρωί και βράδυ...

  Κάνοντας μια βόλτα στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα το blog "Δημιουργώ" και σε μία ανάρτησή του (http://dimiourgw.ning.com/profiles/blogs/5421793:BlogPost:31885), βρήκα μια ιδέα για την κατασκευή μιας ξύλινης βάσης βραχιολιού, η οποία μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Το υλικό της είναι ένα απλό ιατρικό γλωσσοπίεστρο, το οποίο μπορεί κανείς να βρει στα φαρμακεία. Έπειτα από την επεξεργασία του με νερό, το ξύλο τοποθετείται σε ένα απλό καλούπι (για παράδειγμα, ένα ποτήρι), όπου αφήνεται να στεγνώσει. Έτσι λυγίζει στο επιθυμητό μέγεθος, γίνεται σταθερό και μπορεί να διακοσμηθεί με οποιοδήποτε υλικό θέλουμε, ή μπορεί να ζωγραφιστεί.

    Εγώ τύλιξα τις ξύλινες βάσεις μου με χρωματιστές κλωστές, σε έντονα, καλοκαιρινά χρώματα. Για να μη φεύγει εύκολα το βραχιόλι από το χέρι, αλλά και για αισθητικούς λόγους, στις άκρες του στερέωσα κερωμένο κορδόνι. Σε αυτό προσάρμοσα ένα χρωματιστό κουμπί, δημιουργώντας έτσι ένα κούμπωμα που ασφαλίζει στον καρπό το βραχιόλι.

   Να λοιπόν πώς ένα απλό, ταπεινό γλωσσοπίεστρο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να γίνει ένα χαριτωμένο καλοκαιρινό αξεσουάρ!



ΚΩΔ. Brw 

Ξύλινα καλοκαιρινά βραχιόλια με κούμπωμα, διακοσμημένα με χρωματιστές κλωστές 

Χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν:

1. Πράσινο ανοιχτό - κίτρινο - πράσινο σκούρο, με γαλάζιο 
κερωμένο κορδόνι και κίτρινο κουμπί
2. Ριγέ σε αποχρώσεις του μοβ, με μοβ κερωμένο κορδόνι και μοβ κουμπί
3. Μοβ - πράσινο ανοιχτό - πετρόλ, με γαλάζιο κερωμένο κορδόνι και πράσινο κουμπί
4. Καρπουζί - μπλε - κόκκινο, με κόκκινο κερωμένο κορδόνι και γαλάζιο κουμπί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...